
Trøndersk gjestebud i øyregionen
Trøndelag har i år status som «European Region of Gastronomy». Hva passer vel da bedre enn kombinasjonen produktutvikling og lokale råvarer Hitra og Frøya?

Denne uka fikk vi storfint besøk på Blått Kompetansesenter. Siva (Selskapet for Industrivekst) hadde lagt sin medarbeidersamling til nettopp Frøya, og vi fikk dermed en fin-fin anledning til å kjøre produktlansering!
Kokk, Rikke Reppen Søreng fra Seniorservice og hennes kollegaer, kan smile godt etter å ha mettet 45 svært fornøyde gjester fra Siva og Frøya kommune. Dagens meny: Surdeigssmørbrød med røykalaks fra Garnviks Røkeri, trøffeltang majones, jordskokkchips og urter fra Helgebostad Hagebruk. Småmat-meny oster og varmrøkt lammelår fra fra Hitra Gårdsmat og DalPro. Trøffeltanga er sanket av Guri Kunnas elevbedrift. Himmelsk, hver eneste smak!
Vind, sol og snøbyger om hverandre – ingenting stoppet Siva fra å ønske seg ut på tur – til Øyrekka! Gøy og vakkert, uansett vær, var tilbakemeldingen fra Sivas begeistrede øyhoppere.
-Vi har medlemmer av næringshagen på alle øyene; Sula Brygge Drift (Terna Brygge), Wold Kysttransport og Mausund Feltstasjon – så det er klart det er stas å komme ut i skjærgården å vise dem fram – fortelle om alt det gode arbeidet generelt som gjøres her ute i Frøyas små øysamfunn, forteller Sølvi B. Nordin, vår leder i Næringshagen Hitra og Frøya (nummer to fra høyre).
“Rakvedpakka” – et lokalt møtemat- og matpakkekonsept, utviklet av Seniorservice Frøya i samarbeid med oss i Næringshagen Hitra og Frøya, og Vindfang. God fornøyelse!
For bestilling: Ta kontakt med rikke@seniorservice-froya.no
Besøksadresse Frøya:
Blått Kompetansesenter
Nordfrøyveien 413
7260 Sistranda
Besøksadresse Trondheim:
Blåbasen
Stiklestadveien 1
7041 Trondheim