Nyhet

Frøya fikk besøk av fremtidens eksperter

Studenter fra hele verden var på Frøya denne uken

Biologi- og geografistudenter fra NTNU, i forbindelse med studiet natur- og ressursforvaltning, kom til Frøya for å lære mere om vindmøller, aquakultur, fiskeri- og havnæring samt hvordan øyregionen bidrar til Norges eksportverdi og om samfunnet på Frøya.

Vi på BKS fikk ta imot studentene og presentere for dem både oss selv og alle de ulike bedriftene og organisasjonene vi har på Frøya. Vi snakket til dem om natur- og ressursforvaltning og hvordan vi som innovasjonsselskap understøtter næringslivet rundt oss til å bli mer bærekraftige. Vi forklarte at noen av våre tiltak for dette er ved å ansette kloke kandidater som har med seg annen teoretisk kunnskap enn bedriftene selv innehar.

Vi koordinerte et diskusjonsforum der studentene kunne tenke over hvordan deres bakgrunn kunne kobles opp til næringene på Frøya.

Etter det, holdt vi digitale avstemninger for å samle tilbakemeldinger til oss på Frøya om hvordan vi kan utvikle oss for å være enda mere attraktive til fremtidige eksperter.

NTNU-studentene engasjerte oss med mange spørsmål, både om samfunnets kobling til de lokale næringene, om diverse løsninger til problemstillinger i fiskeri- og havindustrien samt at de uttrykte seg svært interesserte i arbeidsmuligheter på Frøya, noe vi jubler for!

Studentene besøkte blant annet Guri Kunna for å diskutere dagens problemstillinger med elevene der, vindmølleparken, sportsanleggene våre og til slutt Kystmuseet på Hitra.

Vi takker NTNU, studentene og deres koordinator Jørund Aasetre for laget!

Studentbesøk på Blått Kompetansesenter
Erasmus+
Bridges Vacational