Havbruksuke på Hitra og Frøya

Ni arrangementer på én uke!

Kan norsk havbrukserfaring bidra til økt bærekraftig matproduksjon globalt? Er internasjonalt eierskap en trussel eller en fordel? Og med en storstilt satsing i havbruk – hvordan ser framtiden ut for dagens studenter? Dette og mye mer står på dagsorden når Blått Kompetansesenter siste uka i oktober, arrangerer viktige møteplasser for deg som er hekta på havbruk – eller for deg som ønsker å bli det!

 

Mye som skjer – mye å glede seg til!

Nordic Aquaculture Skills Foresight Forum 25-26. oktober

Bedrifter og utdanningsinstitusjoner fra Island, Sverige og Finland kommer på besøk for å hente inspirasjon fra norsk fiskeoppdrett og norsk utdanningspraksis – med SalMar ASA og Guri Kunna videregående skole som gode eksempler. Når andre nordiske land skal skape en fremtidsrettet akvakulturindustri av høy kvalitet, er det ikke unaturlig at de kommer nettopp hit til Frøya og øyregionen, men like fullt – vi synes det er stas! Nordic Aquaculture Skills Foresight Forum er et EU-finansiert samarbeidsprosjekt via Trøndelag fylkeskommune.

Les mer om hvordan vi jobber med framtidas havbruksutdanning

Brohodekonferansen 27-28. oktober

Brohodekonferansen er møtestedet der kompetanse, erfaring og interesser på tvers av fagområder og alder utveksles. Her bygges relasjoner som vil gi større næringsrelevans i utdanning og nytenkende kandidater til havbruk.

Her får du ulike arrangementer fordelt på tre dager: Studentdag med besøk på Kystmuseets visningssenter, samhandling med elever på Guri Kunna videregående skole, nettverksmiddag, konferanse, toppledermøte, festmiddag og besøk hos samarbeidspartnere i Frøyas skjærgård, Øyrekka.

Få med deg årets Brohodekonferanse digitalt her!

Havets festbord

Hvert år arrangerer Frøya Næringsforum Havets Festbord – dette blir en flott avslutning av Brohodekonferansen. Her samles ulike næringer og aktører fra den blå sektor; havbruk, reiseliv, opplevelser og mer. Formålet med arrangementet er å vise eksempler på det gode arbeidet unge mennesker bidrar med i regionen. Her blir det både gode samtaler og underholdning. Nytt av året er «Emmy Egidius», en pris som Blått Kompetansesenter og Frøya Næringsforum deler ut til en ung person som har utmerket seg med sitt engasjement, kompetanse og drivkraft.

Vi gleder oss til en festaften på Frøya!

Blå Innovasjonscamp 1. november

Vi arrangerer Blå Innovasjonscamp for ungdommer. 75 tiendeklassinger fra hele Trøndelag kommer på besøk til øyregionen, mens hele 400 elever deltar digitalt.

Elevene har fått konkrete og aktuelle oppdrag fra havbruksnæringen, og skal presentere sitt løsningsforslag under campen.

Premien for fjorårets vinnere ser du her!
Nysgjerrig på Guri Kunna VGS? Se her!

Hold deg oppdatert!

Hold deg orientert om viktige møteplasser, enten du er elev på videregående, student, forsker, har jobb innen havbruk – eller om du rett og slett bare er hekta på havbruk!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Erasmus+
Bridges Aquaculture