KLP trykktanken banner

ET PROGRAM FOR GODE IDEER!

Har du en forretningsidé, et utviklingsprosjekt, en uløst problemstilling eller en tanke om noe som kan løses på en bedre måte?

Sammen med CoFounder, MoreFish, InnovArena og Havbruksparken Midt-Norge, gjennomfører vi akseleratorprogrammet KLP Trykktanken Hav. Nå jakter vi forretningsmuligheter tilknyttet blå industri – fra produksjon av yngel, til servering på matfatet!

Viktige datoer for årets trykktank!

Informasjonsmøte

18. januar
kl. 08.30-09.15

Meld deg på informasjonsmøte!

Søknadsfrist

27. januar

Send inn din søknad her!

Kickoff

16. februar
Blåbasen

Samling

22. – 23. mars
InnovArena Rørvik

KLP Trykktanken hav

Vi ser etter ideer med utspring fra den blå næringen – alt fra en idé på tegnebrettet til mer modne forretningsideer, FoU-prosjekter, interne utviklingsprosjekter eller nysatsinger i bedriften.

I KLP Trykktanken får du en unik mulighet til å sette fart og retning på din idé. Et tverrfaglig team jobber sammen for å løfte forretningsideen et steg videre mot realisering.

Steg 1: Meld deg på vårt digitale informasjonsmøte 18. januar kl. 08:30! (se link over)

 

Se videoen som beskriver prosessen fra A til Å.

Du kan få hjelp til:

  • Behovs- og markedsavklaring
  • Kundemøter og etablering av nye pilotkunder
  • Teknologiavklaring
  • Økonomi og lønnsomhetvurderinger
  • Forretningsmodell og strategi
  • IPR

I tillegg kobles relevante samarbeidspartnere og mulige investorer inn i prosessen. Teamet som settes sammen består av gründere/idéhavere, erfarne forretningsutviklere og fagpersoner, fra f.eks. SINTEF, og gjerne en kunde eller mulig samarbeidspartner.

Det koster ingenting å delta, og du sitter igjen med fullt eierskap til ideen og forretningsplanen – og ingen forpliktelser etter programmet.

CoFounder og KLP Trykktanken

CoFounder er et Trondheimsbasert investeringsselskap med fokus på teknologibaserte forretningsmuligheter. KLP Trykktanken er CoFounder sitt konsept for effektiv utvikling av attraktive investeringsmuligheter. De jobber gjerne operativt i selskapene de investerer i, og har bygget over tretti vellykkede teknologibedrifter. Du kan lære mer om CoFounder her.

Fjorårets vinner av KLP Trykktanken hav

Jim Harald Sæternes (avbildet) har utviklet en ny type krabbeteine som gjør det enklere og mindre belastende å jobbe som yrkesfisker. Nå planlegger gründeren å selge 2000 nyutviklede teiner allerede til neste år. – Jeg er målløs! Jeg har fått enorm drahjelp fra KLP Trykktanken, den lever virkelig opp til navnet sitt, sier en rørt Jim Harald Sævernes.

I finalen konkurrerte krabbefiskeren med gode ideer som en ny type rensefiskeskjul, dronetransport for havbruk og en forebyggende innretning mot lakselus. I dag er firmaet hans en del av næringsklyngen InnovArena på Rørvik.

En felles satsing mot innovasjoner, gründerskap og spin-offs

«Blå samhandlingsarena» har som mål å utvikle og styrke innovasjonssamarbeidet mellom regionene i Trøndelag. Blått Kompetansesenter (Frøya/Trondheim), Morefish (Trondheim), InnovArena (Rørvik) og Havbruksparken Midt-Norge (Flatanger) koordinerer en samlet satsing for å oppnå positive synergier, økt innovasjon og vekstkraft i fylkeskommunens blå næringer. Prosjektet er støttet av Trøndelag fylkeskommune.

I KLP Trykktanken Hav kommer du ett steg nærmere realisering av din idé.