Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag
Skolens kreative elevbedrift høster og lager spennende menyer av øyrikets råvarer fra hav og land!
Du får kunnskap om blant annet kosthold og ernæring, og du lærer å lage og servere mat. Her på Hitra og Frøya produseres det store mengder mat, som f.eks. laks, krabbe, sjøgress, hjort og sau. For å kunne utnytte alle disse fantastiske råvarene, kreves det folk med god kjennskap til hvordan råvarene kan håndteres. For hvordan kan man egentlig bruke sjøgress i mat? Hvorfor er egentlig laks så sunt? Og hvordan klarer en servitør å bære så mange tallerkener med mat samtidig?! I undervisningen vil det bli lagt stor vekt på praktisk arbeid, og mye opplæringen skjer i samarbeid med store og små aktører i regionen. Etter avsluttet læretid er det gode muligheter for videreutvikling eller spesialisering. Med fagbrev innen et av de 12 ulike yrkene, kan du begynne å planlegge en spennende framtid. Møt oss på YOU, så får du vite mer om hva du kan lære og gjøre på Guri Kunna!